Hur man stänger av iMessage Location utan att de vet

Hur man stänger av iMessage Location utan att de vet

Oavsett dina skäl till att du inte vill att folk ska veta var du är, kan det göras. Du kanske är en privatperson eller helt enkelt vill gå till en favoritbutik för att köpa en present till din älskade. Vi berättar hur du stänger av iMessage-plats utan att de vet.

Innehållsförteckning

Är det möjligt att sluta dela min plats utan att meddela iMessage?

iMessage är en av de mest populära budbärarna, används av 16.25% av befolkningen. En av frågorna många ställer sig är: meddelar iMessage när du slutar dela plats? Tack och lov gör det inte det. Dina kontakter kommer dock att meddelas när du aktiverar spårning igen, så detta kommer att avslöja för dem att du slutat dela ett tag. Som sådan, om du vill undvika detta, måste du tänka på en annan lösning istället. Tack och lov finns det många alternativ för att sluta dela plats utan att meddela, vilket vi kommer att täcka i den här artikeln.

Bästa sätten att sluta dela plats utan att meddela iMessage

Som utlovat, här är de bästa sätten du kan sluta dela plats utan att meddela iMessage-användare. Här är våra rekommendationer:

Inaktivera platstjänster

När du inte vill dela plats iMessage är ett av de enklaste och snabbaste sätten att inaktivera platstjänster. Här är stegen att följa:

  1. Öppna Inställningar.
  2. Knacka på 'Integritet'
  3. Välj 'Platstjänster'
  4. Klicka sedan på 'hantera platsåtkomst'
  5. Slutligen väljer du vilka appar du vill dela plats med genom att använda reglaget.

Även om iPhones är de enda med iMessage, kan Android-användare också vara intresserade av att stänga av sin plats så här. Här är hur:

  1. Fortsätta till Google kartor.
  2. Gå till menyn i applikationen.
  3. Välj 'platsdelning'
  4. Gå sedan till 'hantera platsåtkomst'
  5. Välj de appar du inte vill dela eller stäng av din plats helt och hållet.

Prova en app från tredje part — LocaChange

Ett tredje parts sätt att dölja din plats är att använda appen LocaChange. Detta ställer in dig på en virtuell plats och gör att din enhet visas som någon annanstans. Det betyder att du kan stänga av din plats, men du har inte heller någon anledning till oro över hela 'meddelar det om du slutar dela plats?' fråga.

För att göra detta, ladda ner LocaChange och starta den sedan. Du måste ansluta din telefon till datorn där den laddades ned. Du kan göra detta via USB eller Wi-Fi. Välj sedan plats du vill synas på.

Naturligtvis har denna metod sina nackdelar. Om du till exempel hamnar i problem och någon behöver hitta dig, kommer de att tro att du är någon helt annanstans och det kan försena att få hjälp.

Sluta dela min plats

Ett annat enkelt sätt att förhindra att din iMessage-plats visas är att sluta dela din plats med en specifik kontakt. Här är hur:

  1. Välj chatten du vill ha i iMessage;
  2. Välj 'meddelande' efter att ha klickat på deras namn;
  3. Klicka på 'sluta dela min plats'.

Oroa dig inte, bara för att du hittar dem och gör den här åtgärden genom en meddelandekonversation med dem betyder det inte att de kommer att meddelas om att du gör det och ingenting kommer att skickas till dem.

Sluta dela din plats på Hitta min

Du kan också sluta dela din plats genom att använda Hitta min. Här är stegen:

  1. Hitta 'Hitta min' app och öppna den;
  2. Välj 'människor';
  3. Välj den person som du vill dölja platsen för;
  4. Klicka på personens namn och scrolla sedan ned för att välja 'sluta dela min plats'.

Slå på flygplansläge

En snabb metod för att pausa iMessage-plats är att aktivera flygplansläge. Om du inser att du är någonstans och du inte vill att någon ska veta var du är, gör ett snabbt svep nedåt att du kan aktivera flygplansläget på ett par sekunder. När du stänger av detta delar iMessage inte din plats och det kommer inga aviseringar för någon. Det är enkelt och diskret hur länge du än behöver det — förutsatt att du inte behöver vara ansluten av någon annan anledning. Här är stegen:

  1. Öppna Inställningar;
  2. Hitta bilden på flygplanet;
  3. Tryck på den.

Slutsats

Så där har du flera sätt att dölja din plats från kontakter på iMessage. Glöm inte att om du slutade dela plats med iMessage direkt, kommer din kontakt inte att meddelas. Men när du börjar dela med dem igen kommer de att få ett meddelande om det. Detta kan då markera att du har gömt din vistelseort för dem under en period. Om detta är något du är orolig över, välj en av de andra metoderna.

Nicklaus Borer
Författare: Nicklaus Borer